En försiktig start

Ikväll gjorde till sist Dakota Whytes ersättare debut i matchen mot Visby. Candice Warthen var med i laget som plockade hem femte raka segern och hon var såklart i blickfånget under större delar av matchen. Allt det där som hon förknippas med, d.v.s. den låga tyngdpunkten, snabbheten mot korgen och det vassa trepoängsskyttet lyste allt som oftast med sin frånvaro. Det var en väldigt försiktig amerikansk guard som klev in på planen och det var nästan som att hon var lite rädd för att göra bort sig ibland.

Kanske var dock förvätningarna lite väl stora. Candice hade ju inte spelat någon riktig basketmatch på väldigt länge och att bara gå in och leverera direkt, är nog lite väl mycket begärt. Det krävs dock att hon hittar rätt så fort som möjligt och framförallt känner sig tillräckligt säker i laget för att våga kliva fram i rampljuset. För det är ju precis hennes kvalitéer som Luleå behöver.

Jag väntar nu med spänd förväntan på matchen mot Udominate. Där krävs det ju verkligen att hon direkt från matchminut ett visar att hon faktiskt vill vara en av svenska basketligans största stjärnor. Kapaciteten finns ju där, men frågan är om självförtroendet kan byggas upp tillräckligt fort. Förutsättningarna finns även dem, då hon ju efter Visby-matchen uttryckte en stor glädje över sina nya lagkamraters inställning. Det är dock Candice själv som ska lysa klarast av alla och det måste hon nog förstå om detta ska kunna klassas som en succévärvning från coach Visscher när vi summerar säsongen.

Med stor spänning väntar jag nu på den match som kommer säga en hel del om vart Luleå står just nu. Nu borde ju laget vara tillräckligt samspelta för att kunna utmana Udominate och med en förväntad spetsspelare i Candice så är det dags att verkligen sätta sig i respekt hos lokalrivalen. För vill man ha en chans i en eventuell finalserie, så måste laget redan nu påminna fjolårets finalomståndare vem som faktiskt har en titel som Sveriges bästa basketlag att försvara. 

 

// Viktor