Dags för Eljester Hockey

Eljester HockeyEljester AB lanserar nu officiellt nyhetskanalen Eljester Hockey, som samlar hockeynyheter från webbplatser och sociala medier. Genom Eljester är tanken att fans ska kunna följa alla nyheter om sina svenska favoritlag i bland annat SHL.

När Eljester Norrbotten lanserades i juli 2014 var en del av syftet med aggregeringen av nyheter att utifrån en analys av det som redan produceras av nyhetsmedier, bloggare och andra utveckla nya tjänster – såväl annan nischad aggregering som egen redaktionell produktion. Eljester Hockey är det första resultatet av den analysen.

– Såväl ligorna och klubbarna som hockeyjournalisterna och fansen är passionerade. De berättar om sina lag på nyhetsmediernas webbplatser, i nischade kanaler, på bloggar, i podcasts, samt i sociala nätverk som Twitter och Instagram. Det råder ingen brist på nyheter om herrhockey – det kan snarare vara svårt och tidsödande att hitta de senaste och bästa hockeynyheterna om just ditt lag i SHL och HockeyAllsvenskan. Därför lanserar vi Eljester Hockey, berättar Markus Pettersson.

Inledningsvis samlas nyheter från de fyra nordligaste lagen i SHL och HockeyAllsvenskan: Asplöven HC, Luleå Hockey, Skellefteå AIK och IF Björklöven. Dessa kommer kompletteras med samtliga lag från de svenska elitligorna, inklusive Riksserien för damer.

– När det gäller damernas ishockey råder det däremot relativt sett brist på nyheter, liksom med nästan all damidrott. Och den lokala rapportering som förekommer är tyvärr inte sällan under all kritik. Vår förhoppning är att kunna hjälpa passionerade hockeyjournalister och -fans att fylla detta och andra tomrum.

Eljester Hockey kommer framåt att utvecklas genom bland annat möjlighet att registrera sig, skapa egna nyhetsflöden och prenumerera på nyheter om de lag och serier man själv är intresserad av. Den fortsatta utvecklingen kommer att ske i nära dialog med sajtens besökare.