Nu lanserar vi Eljester Norrbotten

Det är dags att lansera. Jag som trycker på knappen sitter på stranden utanför Uddevalla just nu, en fredag sent i juli. Det är 30 grader varmt här och på många andra platser runt om i landet. Förutsättningarna för en lansering kunde inte vara bättre.

För Eljester ska vara annorlunda. Vi gör det här för en publik som aldrig tar semester från nyheterna och som är som mest mobil när de är lediga från jobbet. Därför lanserar vi nu en plattform som i första hand är byggd för mobilen och ska ge dig både en snabb nyhetsöversikt och möjlighet till fördjupning.

Från och med idag är vi ett nav som stärker de röster som redan pratar om länet – oavsett om det handlar om nyhetsmedier, myndigheter, föreningar, näringslivet eller bloggare. Vi samlar och sprider vidare allt aktuellt som skrivs om Norrbotten och är fritt tillgängligt. Men vi kommer också att verka för att hitta nya röster och därigenom stärka grundpelaren för vår demokrati och alla människors lika rätt – mångfalden.

Initialt är det inte vad vi gör som kommer att skilja oss från andra, utan hur vi gör det. Vi ska automatisera det vi kan och arbeta datadrivet, paketera annorlunda, ge möjlighet till fler ingångar och lyfta det som är viktigast för Norrbotten och norrbottningarna.

Vi är också transparenta med att målsättningen med Eljester inte bara är att komplettera bilden av Norrbotten, utan att också stärka länet – som varumärke, region och en fantastisk plats att besöka eller leva på oavsett vem du är och var du kommer ifrån. Det räcker inte för oss att berätta om vad andra gjort, vi vill vara en av de drivande krafterna nu och i framtiden.

I vår satsning ingår på sikt inte bara att lyfta det som andra berättar om Norrbotten, utan att också själva komplettera spegelbilden, förklara, granska och driva opinion. Samlingen blir ett bra avstamp när vi fortsätter utveckla vårt erbjudande. Genom kontinuerlig analys av situationen i länet och det befintliga nyhetsflödet skapar vi en stadig grund varifrån vi steg för steg kommer att utveckla Eljester.

Välkommen till bd.eljester.se.

Läs också:
1 juli: ”Eljester – nyhetsmedier för en värld i förändring
16 juli: ”Eljester börjar i Norrbotten

25 juli 2014

Markus Pettersson
Grundare av Eljester

markus@eljester.se
@LexMarkus
070-521 99 11